Tuesday, August 26, 2008

Selamat menyambut RAMADHAN buat semua! doalah selalu agar semangat beribadah dan berlumba lumba ibadah ye....jom kita lumba TADARUS QURAN sama nak?
bersama dgn mr. mr.DIGI, semasa konsert DIGI GEGE RIUH di kota bahru kelantan pd 16ogos baru ni.T.q DIGI.
memperagakan baju baru,di buat khas sempena show majlis perasmian tilawah antarabangsa di terengganu pd 18 ogos baru baru ni.juga costume standby utk show puasa dan raya..


bakal terbit di pasaran,edaran hijaz record...

Sunday, August 10, 2008

Taukeh Rabbani Cafe ketika karnival halal di kota bahru pd 25 julai...
di kedai jahit D`zuk de qlasiqe buat baju raya group.sblh kanan abg zul taukeh kedai,sblh kiri azadan designer power dan mantop costume kami.
4ogos..fotografi hariraya dah bermula..lokasi hotel singgahsana pj, untuk majalah ANIQAH. promosi juadah berbuka puasa di hotel singgahsana bersama Rabbani nanti.
2ogos, ceramah israk mikraj utk pelajar sek men bukit jalil...........
Meeting mingguan utk konsert akademi nasyid TV9 di TV9, bersama dari sblh kanan sekali, salleh brothers, yasin sulaiman,yusof kopratasa,saya dan azman(penerbit).
3ogos2008, ceramah motivasi ukwah tanpa sempadan utk masyarakat orang asli daerah rembau di hotel impian morib.
SALAM!30gos lalu hariulangtahun saya yg 39tahun.kali ni di sambut bersama lebih kurang 50 org org asli samaada yg muslim dan yg bukan muslim.majlis anjuran pjbt agama islam daerah rembau..doakan saya terus panjang umur,sihat,tingkatkam iman dan taqwa..

Tuesday, July 22, 2008

yang tgh sekali taukeh shopping kompleks,lps show terus dia hadiahkan kami jam tangan seorang seutas..alhamdulillah.
persembahan di shooping kompleks EN2 mall di jeddah,penontonnye semua pak arab dan mak arab......
menghiburkan jemaah dgn lagu maulana di ladang unta,sekaligus shooting jugak..
shooting sikit di depan jabal thur juga gua thur..tempat sembunyi nabi bersama abu bakar dalam perjalanan hijrah ke madinah.
nikmat dan rahmat yg tak terhingga,dapat minum air zam zam sepuas puasnye...


sekali sekala jadi muthowif juga...cuaca memang agak panas..
24mei,cuti sekolah baru baru dapat gi umrah lagi.kali al-mukminin travel sponsor bersama semua rabbani dan juga 190 jemaah turut join sekali..alhamdulillah.

Monday, July 21, 2008

Maaf lah gambar lama ni.bersama dgn munsyid munsyid dari kuwait, pada tahun 2003 di festival nasyid ke 6 kuwait....
salam ukhwah! apa kbr semua? moga diberkati ALLAH selalu...syukran bnyk semua krn sudi jenguk jenguk blog saya. ni gambar masa di beijing.

Monday, May 12, 2008

Majlis ilmu bulanan di ofis kami.bulan ni jemput ust amal..syukran ust juga yg sudi hadir..sapa nak dtg lain kali,, silakan!
ALHAMDULILLAH!album sulung terbitan kami sendiri menang dalam AIM baru baru ni,kategori album nasyid terbaik 2007.syukur..tq juga pd semua juri juri AIM.
SALAM!apa kbr semua..kepada semua sahabat juga peminat nasyid,cubalah masuk ujibakat akademi nasyid TV9..mungkin rezki ada rezki..insyaAllah....

Thursday, May 1, 2008

Album zikir terbaru saya,tajuk RINTIHAN ZIKRULLAH telah pun berada di pasaran... 90% lagu dan ilham baru..zikir pembukaan adalah amalan arwah ayah dlm Ramadhan.
SALAM!apa kbr semua?maaf krn lama tak update..ni gambar masa rakaman lagu MENTARI MERAH dgn Abg Amy.Seronok dpt berkawan dgn abg Amy....

Wednesday, February 27, 2008

Tuesday, February 26, 2008

Wednesday, January 30, 2008



ziarah ke pejabat urusan Nur Zaitun.. yg tengah ialah isteri kpd Arwah pengasas Zaitun..

Muhammad Fathi anak yg ke 2, 13tahun sekarang menuntut di Tahfiz Darul Furqan Sg.Balang
gombak..doakan ye!


Alhamdulillah!tercalon ke Finalis ABP2007,kepada semua yg sudi mengundi kami lagi,terlebih dulu saya ucapkan jutaaaaaaaaannn syukran bnyk....syukrannnnnnnnnnnnnn.

20januari.jadi tamu kat muzik di ria bersama hani(WACCHA)..rezkilah,takde artis lain, so bnyk jugak yg dapat di ceritakan.. tq astro ria.


Sempena 10muharam yg lepas Emak buat tahlil ksyukuran dan Yasin utk arwah Ayah,di rumah Mak di kg bkt lanchong....

Seminggu lepas kerete kesayangan rosak gearbox, pastu terus jual kat usecar...selamat tinggal bgx41...

Thursday, January 17, 2008

ujian!!! kerete rosak gearbox lagi...kena toing tu... standby laa fulusss...
melawat ke kelas pelajar pendidikak khas....
penutup majlis ramai ramai nyanyi lagu MAALHIJRAH.....
sesi kuiz pun ada jugak...guru besar(Pn khamisah) sangat sporting..
17januari2008 dijemput ceramah maalhijrah di sek keb putrajaya persint9.fuuh, berpeluh nak handle seribu lebih pelajar dari pra sekolah sampai darjah 6..ape pun syukran...

Wednesday, January 16, 2008

alhamdulillahhhh!berjalan dgn lancar!pelajar pelajar situ memang baik baik dan hebat...
16januari dijemput ceramah maalhijrah di sek.men.keb.tmn sri muda shah alam...

Tuesday, January 15, 2008

salam! kenal lagi tak saya? hamdi rabbani,anak bungso asri rabbani..skrg dah 3tahun,tapi masih belum pandai cakap.cikit cikit boleh laa.doakan saya ye..mekasiiih.
shooting vedio klip lagu baru SAKSI dari album RABBANI 1418-1428h,,
transit di stesen keretapi tampin,sejam kemudian balik KL semula..insyaAllah ada rezki lps ni kita naik flight pulak ye!
aktiviti masa cuti sekolah hujung tahun 2007,hanye mampu bwk anak anak naik keretapi je,, alhamdulillahhh.
kenangan 2007..DEWA 19 ajak duet lagu LASKAR CINTA di stadium negara 22 disember 2007.syukrannnnnn!
syukran bnyk yg beli original album album kami..tq bnyk bnyk buat abg amy dan mawi krn sudi berduet.moga silaturrahim kita berpanjangan dan di berkati..
album RABBANI 1418-1428h, lagu mentari merah(duet dgn amy search)lagu saksi(duet dgn mawi)dah ada di pasaran dah...
semasa proses rakaman lagu mentari bersama abg amy search di studio baby bos ramadhan lalu...
harap semuanya sihat belaka...kami semua alhamdulillah!!!!!

Salam!jumpa lagi. maaf banyak lama tak update..SALAM MAAL HIJRAH! moga lebih maju dan baik hendaknye tahun ni.....